Passa al contingut principal

Ampa Xifra

 NOU CURS: NOVES IL·LUSIONS I RESPONSABILITATS
Quan estudiàvem ho sabíem i com a pares ho tenim clar: cada any, a mitjans setembre, hi ha un segon dia d'any nou, el dia del principi de curs. És el moment en què els nostres fills iniciaran un nou camí acadèmic, una nova expedició a través del territori del coneixement. Alhora, també, l'etapa que recomença cada setembre implica que tota la comunitat que integra l'institut, en primer lloc els estudiants i els professors, però també els pares i fins i tot la ciutat, així com el país en conjunt amb les seves institucions al capdavant, s'encararà amb múltiples proves, amb reptes que demanaran esforç per superar-los. Cadascú tindrà els seus.
Els nostres nois i noies, després del descans estival, tornaran a ser alumnes. La vida acadèmica els aportarà coneixements i també la certesa que per tirar endavant i donar el millor de si mateixos els caldrà ser persistents en el treball. Els professors podran redescobrir els estímuls que alimenten la seva vocació per una feina que, des del col·lectiu de pares integrants de l'AMPA, valorem, reconeixem i agraïm.
I els pares, per la nostra banda, en aquest nou principi de curs encarem els nostres propis reptes. Més enllà de la nostra primera tasca d'encoratjar els nostres respectius fills i filles a viure amb plenitud la seva etapa a l'institut, com a col·lectiu, cada família d'alumne també podem contribuir a l'assoliment del gran objectiu del nostre centre: donar la millor formació acadèmica, alhora que el millor testimoni de convivència cívica, i tot plegat en benefici dels nostres fills.
No és aquest un objectiu qualsevol, evidentment. Sabem tots que quan es parla de millorar la nostra societat el primer camp sobre el qual cal actuar és l'educació. I està clar que millorar el sistema educatiu no és fàcil, primer perquè cal que hi arribin molts més recursos públics, aquí les institucions tenen la seva gran assignatura pendent. També és difícil perquè sovint la magnitud del repte aclapara i creiem que una petita contribució no arreglarà res. Però no és així. Des de l'AMPA volem recordar que els grans viatges comencen amb un pas, al qual se n'hi afegeix un altre... que l'important és avançar. Entre tots el que hi som i els que us hi vulgueu afegir des de l'associació fomentem i vehiculem el diàleg amb la direcció del centre, tirem endavant les activitats extraescolars, i aspirem a ser la millor eina perquè cada pare o mare pugui ajudar a millorar el centre on els nostres fills viuran aquesta etapa educativa tan decisiva.

I amb aquest escrit, des de l'AMPA del Narcís Xifra inaugurem aquest blog amb la il·lusió de difondre que entre tots, els que hi som i els que us hi vulgueu sumar, podem contribuir al projecte educatiu de l'institut. Sabem, per una banda, que de les bones aportacions que fem tots en serem beneficiaris i també que, com a pares, tenim la responsabilitat de transmetre el millor de la nostra generació a les vinents. Per tot això sapigueu que les portes de l'AMPA estan ben obertes! Benvinguts al nou curs!  

Comentaris