Passa al contingut principal

Consell Escolar del Xifra (30/01/20): les intervencions de l'AMPA


El passat dijous 30 de gener de 2020 es va celebrar un nou Consell Escolar de l'Institut Narcís Xifra i Masmitjà, el segon d'aquest curs.

Des de l'AMPA Xifra volem compartir amb vosaltres els temes que vam aportar i tractar.

Les famílies estem representades al Consell Escolar del centre a través dels i les representants electes, també de la representació de la pròpia AMPA amb la participació de la presidència. La representació de les famílies i de l'AMPA actuem com una sola veu i en cada Consell Escolar plantegem qüestions per tal que puguin ser debatudes, respostes o informades.

Aquestes són les diferents qüestions que vam traslladar al darrer Consell Escolar del Xifra en les nostres intervencions:

1.- Planificació exàmens 2n BAT:
Manifestar la queixa per la planificació dels exàmens del 1r trimestre, programant fins a 3 exàmens per dia en tres dies consecutius.

Considerem que aquesta planificació no afavoreix la correcte preparació dels exàmens, ni la seva execució, i que aquesta acumulació pot revertir negativament en els resultats acadèmics.

La nostra valoració és que la planificació dels exàmens caldria fer-se pensant en l’interès i necessitats de l’alumnat, establint les condicions més òptimes per tal que puguin treure el millor resultat acadèmic.

També tenir present, per exemple no fer exàmens de biologia, química i física el mateix dia, o de història i història de la filosofia el mateix dia, o de català i castellà el mateix dia.

Tot i ser conscients que aquesta planificació no incompleix cap normativa, volem fer arribar la la queixa, així com la proposta que es redefineixin les previsions d’exàmens del segon i tercer trimestre de 2n de BAT.

També demanem que se'ns informi de la resposta que es va donar a la carta que l’alumnat de 2n de BAT va fer arribar a la direcció sobre aquesta qüestió.

2.- Valoració 1r ESO:
Ens agradaria que es pogués valorar l'evolució acadèmica i la dinàmica general dels grups i l'alumnat de 1r d'ESO, per tal de fer-ne un seguiment continuu cercant punts forts i aspectes a millorar, i valorant la dotació de recursos.

3.- Preinscripció 2020/21 i cursos posteriors
Informar que hem estat coneixedors de les previsions del Departament d'Educació pel que fa a la preinscripció a 1r d'ESO per als propers 2 cursos:
  • Curs 2020/21: 3 línies (recuperaríem 1 línia)
  • Curs 2021/22: 2 línies
En aquest sentit compartim el posicionament de la Comissió de Planificació, pel que fa a aquesta qüestió, amb un text que formarà part d'una proposta de resolució que es preveu aprovar al plenari del Consell Municipal d'Educació (CEM) de Girona de 30 de gener:

"En relació a la matrícula de secundària:
- Pel que fa als grups de 1r d’ESO, donat que hi ha un increment d’alumnat que passa de 6è a 1r a la ciutat, la comissió proposa incrementar una línia a la ciutat. En aquest cas correspondria a l’Institut Narcís Xifra, per anar restablint la seva situació. Consolidar la 3a línia a l’institut, evitant la creació de bonys rotatius als instituts de la ciutat.
- Dotar de més recursos als instituts per tal de poder fer front a l’augment d’alumnat i a l’atenció de nouvinguts a la ciutat. Augmentar les ajudes pel transport escolar de la ciutat."

Pensem que és important valorar aquesta proposta i veure'n la seva viabilitat segons les pròpies previsions de l'institut.

També estaria bé definir el mínim de grups que pensem que hauríem de tenir a 1r d'ESO; a la comissió del CEM es va valorar 3 com a mínim.

4.- Dinamització de pati
Fer una valoració i seguiment de la figura de dinamització de pati, recollir observacions i propostes de millora.

Pensem que és important anar fent seguiment d'aquesta figura, i més enllà del que puguem comentar i compartir als Consells Escolars, des de l'AMPA restem oberts a rebre incidències, cas que se'n produïssin, i propostes de millora.

5.- Taller d'estudi i deures
Informar al Consell Escolar que l'AMPA hem oferim una nova activitat extraescolar, el Taller d'estudi i deures.

Des de l'AMPA Xifra us anirem informant de les nostres intervencions al Consell Escolar; naturalment també restem a la vostra disposició per si ens voleu fer arribar inquietuds, preocupacions o propostes de millora.

Comentaris