Passa al contingut principal

D'Assemblea a Assemblea, en defensa del P3 i de l'escola pública


Aquest proper dilluns 20 de gener a les 19:30h l'AMPA Xifra serem presents a l'Assemblea oberta que es farà a l'Escola Marta Mata de Girona, una de les nominades, i ara per ara amb molts números, a perdre una línia de P3 el curs vinent.

El passat dilluns 23 de desembre de 2019 també vam ser presents a l'Assemblea de l'Escola Balandrau de Girona, una altra nominada a perdre la línia de P3, el que suposaria "de facto" la seva desaparició; la tercera escola de Girona nominada a perdre una línia de P3 el curs vinent és l'Escola Montfalgars.

Des de l'AMPA Xifra hem donat suport als comunicats del Balandrau i del Marta Mata, i seguirem donant suport al manteniment de les línies de P3 de les escoles públiques, i defensant, sobretot, una altra manera de prendre decisions d'aquest calat, d'aquesta transcendència i de conseqüències imprevisibles.

D'Assemblea en Assemblea defensarem l'escola pública i, en el cas concret de Girona, reivindicarem el paper que, a criteri nostre, ha de tenir el Consell Municipal d'Educació (CEM) de Girona en la planificació escolar, sobretot quan té una comissió específica destinada a aquesta finalitat.

Des de la Junta de l'AMPA Xifra entenem que a algunes famílies els pot sorprendre que des de l'AMPA d'un institut ens solidaritzem tant amb la causa del P3, però el P3 és només la punta de l'iceberg del problema, com va ser-ho el curs passat la supressió de dues línies de 1r d'ESO al nostre institut.

El problema de fons, i el que realment cal resoldre, és la planificació escolar, que ha de ser participada per tota la comunitat educativa, representada de forma àmplia i plural al CEM Girona, i plantejada amb prou antelació, no a dos o tres mesos de definir la preinscripció escolar per al curs vinent, i una mirada a mig i llarg termini, tenint present l'impacte i les conseqüències de cada decisió.

Al capdavall, els centres educatius no són elements estancs, illes isolades, sinó que són vasos comunicants, nodes interconnectats i el que passa en un equipament escolar, escola o institut, té un impacte en la resta, i de fet en tota la ciutat.

És per això que la del P3 també és i ha de ser la nostra causa, i de la mateixa manera el futur (incert?) del Xifra ha de ser causa i preocupació de la resta de centres educatius de Girona, i de la seva comunitat educativa.

Comentaris