Passa al contingut principal

Vacances de Setmana Santa, en confinament


Benvolgudes famílies,
des de l'AMPA Xifra us recordem que el període comprès entre els dies 4 i 13 d'abril, ambdós inclosos, és no lectiu per les vacances escolars de Setmana Santa.

Això comporta alguns canvis en la dinàmica de la tasca docent que aquests dies de confinament alumnat i professorat han anat fent en línia, des de casa.

No es pot fer:
Durant les vacances escolars de Setmana Santa el professorat no pot encomanar noves tasques docents a l'alumnat, ni fer classes ni tutories en línia. És a dir, tot allò que en la modalitat presencial no feia durant les vacances de Setmana Santa, tampoc podrà fer-ho ara, tot i el confinament.

Sí es pot fer:
Durant les vacances escolars de Setmana Santa l'alumnat sí pot seguir estudiant i realitzant les taques docents encomanades fins el divendres 3 d'abril. És possible que el professorat, precisament preveient el període de vacances de Setmana Santa, hagi previst tasques específiques a fer durant aquests dies.

Pel que fa a les famílies, cal tenir present que l'alumnat està de vacances escolars, pel que és normal que el ritme de la seva activitat docent sigui diferent al d'aquests darrers dies i setmanes, pel que fa a l'horari i a la intensitat de la seva tasca docent, com ho seria en condicions normals.

D'altra banda també valorem positivament que l'alumnat percebi que, d'una o altra manera, està de vacances, pel que pot aprofitar per fer altres tasques educatives i lúdiques no estrictament docents, com es faria en cas de no estar en confinament.

L'activitat docent es reprendrà el proper dimarts 14 d'abril en la modalitat en línia i a distància, tal i com ha comunicat el Departament d'Educació. Naturalment des de l'institut caldrà adaptar els criteris d'avaluació, els continguts i les tasques docents del tercer trimestre a les circumstàncies actuals. De tot això l'institut n'informarà a l'alumnat i a les famílies.

També es vetllarà per garantir que totes les famílies disposen de tot allò mínim i necessari (dispositius i connexió) per a que la totalitat de l'alumnat estigui en contacte amb el professorat i tingui accés i pugui realitzar les tasques docents.

En aquest sentit us recomanem estar atents a les comunicacions del professorat a l'alumnat, també a les comunicacions de la direcció a les famílies per correu electrònic i als comunicats que l'institut publica al seu portal web (http://iesnx.xtec.cat/).

El passat 27 de març la direcció de l'institut va enviar un comunicat a les famílies per correu electrònic; en cas que alguna família no l'hagués rebut hauria de notificar-ho directament a l’institut enviant un correu electrònic a b7004499@xtec.cat.

També us recomanem seguir les informacions que l'institut i l'AMPA Xifra publiquem a Twitter:
Finalment informar-vos que des de l'AMPA Xifra, en col•laboració amb l'institut, estem activant una acció solidària per a la generació de material sanitari amb la compra de 4 impressores 3D; els propers dies us en donarem més informació i detalls. Informar-vos també de la donació de material sanitari que l'institut va fer a l'Hospital Doctor Joep Trueta.

Des de l'AMPA Xifra volem reconèixer l'esforç que esteu fent les famílies en aquests dies difícils i incerts de confinament, també reconèixer el treball i la responsabilitat de l'alumnat amb les seves tasques docents. Aquesta situació ens obliga ara a adaptar-nos de sobte a una modalitat educativa (en línia i a distància) per la que ni l'administració, ni el professorat, ni l'alumnat ni les famílies estàvem preparats. El repte és majúscul, pel que tothom hem de contribuir-hi en la mesura de les nostres responsabilitats, essent flexibles, amb paciència i comprensió.

Esperem que estigueu bé i que us cuideu, que aquests dies la salut física i mental és el més important i prioritari.
Una forta abraçada.

Comentaris